Wednesday, December 22, 2010

Mount Bunga Buah

trip pertama sem nie aku g gunung bunga buah kt genting highland. gunung nie da lame da aku nk naek tp sebab bnyk kali clash ngan mende laen, so weekend lepas br berpeluang naek. gunung nie xde r tinggi sangat n trek die xsusah sangat pn, tp sebab sehari sebelum kiteorg g, ujan lebat sampai ke malam n trek jd licin n belumpur. n gunung nie slalunye org wat day trip or training utk g gunung2 laen kt malaysia. persatuan kembara negara yg nk g everest pn training kt sini.

trip kali nie mcm induction course utk mainboard baru ARCIIUM utk season 2010/2011 sebab mainboard utk season nie ramai bdk2 baru yg x pernah join hiking. so sebagai pengenalan utk sukan hiking nie, aku n fathi pn wat r trip nie supaya dieorg tau ARCIIUM nie mcm mane. alhamdulillah semua mainboard yg ikot nie fit2 smue n semua bg kerjasama yg baik.hehe.

ok, nk cite pasal treking plak. starting point utk gunung nie kt sebelah inti college. korg boleh park kete kt situ or dkt kedai2 yg ade kt situ. dari starting point korg akan melalui kebun sayur, n kene panjat bukit sket utk sampai kt jalan balak. jgn pijak sayur2 kt situ, nanti kene marah ngan auntie kt situ..haha..bile sampai kt jalan balak yg bertar 2, teruskan perjalanan ke atas n akan melalui mcm bukit yg kene tarah n ade batu2 mcm bole climb. sebelum 2 ade simpang n amek kiri br jumpe batu 2..klu ke kanan naek atas jumpe tangki. dr jalan balak bertar 2 sampai kt pintu rimba lbey kurang sejam o sejam setgh je. n bermulalah trek utan. awal2 da mencanak tp kejap je. pas2 turun..turun...turun..trurun..pastu naek balek..naek..naek..turun..naek..turun..naek..turun..naek..sampai..haha..semua skali klu xsilap aku..ade 4 bukit kot..try r kire..sebelum sampai puncak ade satu tempat batu2 macam kt bukit tabur, name tempat 2 rock garden. tempat nie memang cantik, angin sepoi2 bahasa, layan view bukit2 yg ijau, memamng syok r..hehe..seja sebelum sampai kt rock garden nie ade 1 water point kt belah kiri. ade tande ngan botol. so kene turn bawah dlm 2 minit utk amek air, mandi, melabur saham, semua bole r..perjalan dr pintu rimba ke water point pn dlm sejam or sejam setgh..dr water point ke rock garden dlm sejam n dr rock garden ke puncak dlm stghjam o sejam..total smue dlm 4 or 5 jam je treking. campsite kt puncak bole muat dlm 30++ org..ade 3 campsite kt atas..kt depan, kt tengah n kt beirut. so, overall gunung nie memang bleh wat leisure n trek die pn xbape susah sgt sesuai utk yg baru2 nk menceburi sukan hiking nie.hehe..

sesape yg berminat nk join trip ngan ARCIIUM..bleh r tgk update kt website..www.arciium.com

Monday, December 20, 2010

Baktisiswa "bakti disemai budi dituai"

ok, nk cite pasal baktisiwa sket. slalu cite pasl gunung, lomo n lari2. kali nie nk cite pengalaman menarik join baktisiswa nie...hehe..mule2 nk join baktisiwa nie aku mmg cm excited gak r sebab program nie wat kt kedah, n aku memang xpenah pegi kedah except langkawi..huhu..tp bile nk dkt2 ngan program aku jadi takut plak sebab kene dok ngan keluarga angkat. aku da r xbiase dok umah org nie, nk kene sembang ngan org2 tua lg r segan n mcm2 lagi aku rase. tp aku memberanikn diri, redah je ape yg akan terjadi nnti.haha


baktisiswa nie diadakan kampung tepi sungai, kota kuala muda, keda. tempat kene tsunami 6 tahun lepas(26 disember 2004). kampung nie btul2 tepi laut, kt muara sungai. n kampung nie merupakan perkampungan nelayan. dieorg nie semua nelayan tradisional. pegi ke laut sblm subuh n dlm kul 9 mcm 2 dieorg da balik jual kt pasar kt situ. klu korg penah tgk kt majalah tiga dlu tyme lepas tsunami, die ade cite pasal kampung nie. kampung nie terkenal ngan bisik2 ikan..haha..dlu aku tgk dlm tv je. tp baru2 nie dpt tgk live..haha..menarik gak r..hehe..

sehari sebelum pegi kedah nie, ade induction course. ade r game2 die wat smue, paling aku xsuke skali game petang 2 sebab kene makan bawang putih!!gile r..1st tyme aku makan seulas bawang putih..rase die macam haram..nk muntah rase..huhu..memang aku ingt smpai bile2 rase nie..huhu..

kiteorg btolak dr uia kul 8 pagi n sampai kt kg 2 dalam kul 330. sampai2 je org2 kampung da siap2 makanan da. memang kene ngan timing kiteorg..tgh2 amek makanan nie ade r abang nie die dok tegur2 kiteorg sambil tambah sayur.."sayur2" die kate..memang lawak gak r sebab org kedah cakap sayur "sayuq"..haha..lepas2 makan smue, ade opening ceremony n pembahagian anak angkat..tyme nie aku da cuak da..mcm2 aku pikir..takut dpt mak angkat garang r, bg makan xcukup r, yg jenis xbnyk sembang r, yg jenis xmesra r, kene dok sorg2 r n mcm2 lagi..haha..lepas sorg2 die panggil name aku xde lagi..da risau da..huhu..skali dkt ujung2 ade gak r name aku n membe aku hadi. n rupe2nye abg yg cakap sayur td jd abg angkat aku..dlm hati aku kate " nie mcm best, dpt yg jenis suke borak"..haha...pastu balik r umah die..sebenarnye mak n ayah abg 2 yg amek kiteorg jd anak angkat so abg 2 mcm abg angkat kiteorg r..sampai je umah, borak2 ngan mak n ayah angkat 2 tp dieorg suh panggil tokwan n tok. dieorg nie da tua da..umur dkt2 nk 70 da pn. umah dieorg xde r besar mane pn. ade 2 bilik n 1 toilet. kt umah 2..aku n membe aku nie dok kt dlm bilik solat kot letak barang kt situ tp tido kt ruang tamu..tido dalam kelambu..wow!!tp memang selesa r dok umah 2..xramai org..mekan pn best..tp yg xbestnye aku dok kt umah 2 just utk mandi, makan n tdo je..xsempat nk dok umah lame2 sebab program kiteorg bnyk..huhu..


family nie memang baek sangat, ramah, n smeu yg aku pk sblm nie xbtul belaka..haha..bkn family nie je yg mcm nie, satu kampung org die mcm nie..mmg baek2 n peramah smue. org kedah memang mcm nie kot..(nk cr org kedah r..=P)..haha..abg angkat aku nie memang sporting giler n sempoi abes r. mlm 1st kiteorg kt sane die da bwk g maen PS kt umah kwn die..hahaha..mmg syok r..org laen da tdo aku n hadi dok maen PS..hahaha..abg nie siap bwk kiteorg g pusing2 Sungai Petani, pantai merdeka n bawak naek bot die...hahaha...abg nie pn bnyk cite masalah org kg kt kiteorg gak, mcm2 r n aku dpt buat kesimpulan smuenye berpunca dr politik..huhu..biase r 2. sepanjang aku dok kt umah nie, tiap2 ari ade org dtg melawat, anak2 die, menantu die punye abang, kakak tokwan 2..smuenye dtg sebab ade hal tp dlm mase yg same dieorg datang sebab nk tgk kiteorg..segan lak rase..huhu..family aku nie da bnyk kali da amek anak angkat..die kire2 da dkt 4 kali da die amek n kiteorg yg ke5..die ckp dlu die kuat lagi, tp skrg da xkuat sgt da..so, sebab 2 r abg 2 yg bwk kiteorg g mane2..hehe

  

 

program2 yg kiteorg wat kt sini mcm biase r..gotong royong kampung, pasar, pas2 ade sukan rakyat, LDK utk budak n ceramah agama. aku jd subcom sport n recreation utk program nie, so aku kene handel senam robik n beberapa acara utk sukan rakyat..so, senam robik pagi 2 aku wat jogging sket, stertching sket, pas2 wat chicken dance..haha..malu gile r..dok sorg2 menari2 kt dpn..huhu..tp naseb baek smue sporting n ikot jgk aku wat..n ptg 2 wat sukan rakyat..yg nie memang mencabar giler sebab ramai gile bdk2 kampung 2 join..aku x expect ramai macam 2..susah gile nk kawal dieorg nie..kiteorg da pakai mic pn dieorg xdgr..huhu..pening pale gak r dok layan smue bdk2 2..huhu..tp alhamdulillah smue aktiviti yg kiteorg wat berjalan ngan lancar n tanpe sebarang masalah..=)


hari last kt sane, dr pagi ujan sampai tgh hari..so xde mende bleh wat pagi 2..dok umah borak2 pas2 g maen PS lagi..haha..lps ujan da stop sket, abg 2 bwk kiteorg g naek bot..yg nie best gile sebab otw blk naek bot ujan turun lebat plak..memang ombak die ganas gak r..tp best ...haha..ptg 2 ade closing ceremony..nie part yg aku xsuke skali, kene berpisah ngan family angkat. dr dok kemas2 beg nk blk aku da rs sayu mcm nk nanges..so, diesebabkn aku lelaki..xleh nanges kt luar..dlm hati je..klu x, xmacho r...tyme nk blk nie tok aku da merah da mate n pas2 die da nanges sket..naseb baek r die xnanges lame..klu x aku pn da nanges kot..haha..die pesan suh blaja rajen n klu dtg kedah dtg r umah die..pas2 die kate klu aku kawen nnti die nk dtg..haha..lmbt lg r mcm 2 tok..xde calon lg..=p


 

overall, program nie aku rase memang bagus utk mahasiswa n smue org sebab dpt tgk budaya org laen n dpt mengeratkan hubungan silaturrahim sesama umat islam. so klu ade program mcm nie, korg join r..xyah takut..cube mende baru, dapat pengalamn baru yg berharga n xleh beli kt mane2. doakn hubungan aku ngan keluarga angkat aku nie berkekalan sampai bila2..amin~



*klu ade lg program nie aku nk join..haha

Monday, December 13, 2010

sem baru da start

sem 2 2010/2011


sem nie smue kelas pagi je..huhu..mesti tdo dlm kls..adeh..
sem nie subjek susah2 kene pulun bg dpt dean's list(insyaallah)
sem nie ade masum
sem nie nk swimming r
sem nie xnk ponteng kelas
sem nie nk .................

good luck semue!!


*result sem lepas smue lulus..haha..pointer maintain.alhamdulillah

Saturday, December 4, 2010

seminggu jadi bibik

ok bibik aku balik indon, da seminggu da n minggu depan die blk..so, selama seminggu nie aku dok umah jadi bibik jage adek2 n buat keje umah..lame da aku x wat keje mcm nie..haha..basuh baju, jemur kain, masak nasi, buang sampah dll..disebabkan adek2 aku da besar, aku sebagai ketua kt umah disiang hari, aku bagi dieorg tugas tiap2 hari..hahaha..mule2 aku rs dieorg nie mcm xleh harap sbb klu ade bibik smue bibik aku yg wat..mmg pemalas. tp bile dok ngan aku nie dieorg jd rajen plak. yg sorg sblm nie xpnh aku tgk lipat baju, die lipat. sebelum nie xpenah buang sampah die buang. hahaha. aku suruh skali je dieogr wat. klu x, aku suh die way bodo je..haha..oh n dieorg kurang gado jugak dlm minggu nie..pelik2..huhu..disebabkn dieorg punye keje sgt memuaskan hati aku bwk dierg tgk Rapunzel ptg td..cite die mmg best..sape x g tgk lg cepat g tgk..hehe..




*sape2 nk masuk larian sempena mini olimpik kolej komuniti hulu selangor ahad nie..8km..rm15..jom2 meramaikan majlis..hehe

Wednesday, December 1, 2010

my lomo camera

Dulu aku suke tgk2 deviantart, tgk gmbr cantek2 n mantop2 kt sane. kebanyakan gambar kt situ smuenye gune dslr. suatu hari aku dok tgk2 gambar kt situ n aku terperasan ade 1 gambar yg unik iaitu gambar dari fisheye camera. aku pelik r, nape bulat2 nie?nape kaler die mcm menarik je?tyme 2 aku wat bodo je r sbb xtau...pas2 ade kuar paper pasal lomo nie n ade gmbr2 kt dlm 2..gmbr bulat2 2 ade jgk.haha..tyme 2 r aku tau lomo nie ape n lomokids nie ape..aku bkk website lomokids n bace smue post yg kt dlm buletin 2..gile semangat r..haha..n sejak dari ari2 aku minat lomo..hehe..

nie antara koleksi camera aku stakat nie..hehe..

1.yshica fx-3 super 200
makcik aku bagi camera nie..hehe

2.smena 8m
nie lomo camera 1st aku..1st roll aku gune ngan camera nie 6 keping je jadi..haha..nie beli ngan kwn kt lomokids..die dok rusia..kirim kt die

3. LCA
nie camera yg paling aku suke n aku sayang..haha..nie beli kt rusia..aku kirim ngan membe kazen aku..hehe

4. fisheye 2 white edition
camera nie aku sbnrnye au tlg promote kt membe aku mule2..korg bleh tgk kt post kt bwh2 nie..mule2 die jual mahal..aku malas r nk layan..skali die letak harge murah plak..aku pn angkat r..=p

5. superheadz ultra wide slim (UWS) kumo san
nie kakak aku yg beli..tp kire mcm aku nye gak r..sbb kiteorg mmg share brg..hehe..

6. diana mini
nie br dpt minggu lepas..hehe..skrg tgh test..hehe

7. holga 135bc
camera nie pn br dpt minggu lepas..beli skali ngan diana mini. aku beli nie gune piggy point yg aku kumpul kt lomography.com..kirenye mcm buy 1 free 1..hehe..beli diana mini dpt free holga..hehe


stakat nie, nie je yg aku ade. insyaallah klu ade duet lagi, koleksi nie akan bertambah..hehe..=p
org kate aku membazir beli camera nie..mmg betul pn..aku bkn gune smue slalu pn..tp klu korg start maen lomo nie..korg tau sendiri mcm mane rase die..haha..laen camera laen effect, laen film laen effect..so mesti rase nk try smue..haha..oh, n aku beli smue camera nie tyme ade promotion n harge die murah drpd tmpt laen..bkn maen beli je ea..hehehe..LOMO ON!!


*skrg nie aku kurang berminat sket ngan dslr...huhu

Thursday, November 25, 2010

Wednesday, November 24, 2010

pre-order LCA


LOMO LC-A

Pre-order open now for vintage used LOMO LC-A from Russia. Ther original model of LC-A with legendary lens, Minitar 1.

Price: RM 400
Pre-order: Before 15th December 2010,pay at least RM300 for each pre-order
Item will arrived by the end of January 2011

For order or any question,pm us at 017-9599890(ameerul syafiq..recomended) or drop msg at http://www.facebook.com/ameerul.syafiq

CANCEL..sorry!!

Penang Bridge International Marathon 2010

sebelum aku cite pasal marathon nie tgk dlu video nie..hehe..



hahaha..lawak2..mcm nie r aku rase lepas lari ari2..mmg jalan kengkang..nk jalan pn susah..tp skrg da ok sket..hehe..

tyme aku register race nie mmg aku xpk pape, maen register je. org kate, register dulu pk kemudian klu nk masuk race nie..haha..tp bile da register kene r training, sebab terpaksa. tp aku xtraining btul2 pn utk training utk full marathon nie..mmg satu keje gile..siap kene marah lagi ngan sorg uncle cine nie sblm race..hahaha..

nie aku nye timing


lame giler..6 jam lari..huhu..sbrnye result die ade split time skali..tp xde plak..


tyme starting, aku start agak slow gak r, kaki xpanas lg n kaki saket..lepas da bape minit lari br r bleh dpt pace n maintain pace 2 sampai half(21km)..tp tgh2 perjalan nk sampai kt tgh jambatan..ujan turun lebat giler..mate nk bukak pn xbleh..huhu..bile ujan da lebat nie..kaki mule r nk cramp..start kt peha kiri, pastu peha kanan, pastu kt betis due2 belah, mmg kaki da jem xleh nk lari. n aku pn mule r berjalan dr tgh jambatan sampai r ujung..tyme 2 rase mcm nk down da sbb xleh lar n taku x sempat sampai sebelum 7jam(cutoff time)..bile sampai ujung 2 aku try jog sampai last u-turn(33km)..mmg sakit gile kaki tyme nie, mmg kene tahan n lari slow2, da r xde water point..huhu..bile da u-turn aku pn start jalan balik sejauh 9km sampai quens bay blk. tyme nie da ramai da yg jalan n tyme 2 jgk bdk2 yg masuk fun run pn da lari...huhu..

yg merah 2 tempat aku jalan..haha

mende yg best tyme race nie ialah bleh tgk view jambatan pulau pinang tyme malam..n bleh tgk sunrise tyme pagi..mmg cantik..subhanalah..tp aku xpuas lari sebab kaki sakit. so, next tyme kene try lagi.hehe..=p

tips2 utk lari full marathon :
-training!!(nie memang penting..klu xtraining xpe..bole je abes mcm aku, tp suffer..klu training xsuffer)
-rehat sebelum race(tido mesti cukup)
-carbo loading(makan bnyk2 sebelum race..2-3 jam sebelum race or awal lagi..)
-dll..hehe

gold!!haha



Friday, November 19, 2010

Senyum



senyum..i like~

Tuesday, November 16, 2010

Powerman 2010

abes da powerma..yeay!!hahaha...nie race yg aku tunggu2 dari lepas muds lagi, sebab ape?sebab nie aku masuk relay n dgn harapan nk dpt top 5..hahaha..tapi harapan tu kene simpan utk next powerman..hahaha..papepn aku enjoy race kali nie..11km run, 64km bike n 10km run..n aku 1st runner..total time kiteorg wat 4:31:00....hahaha..agak lame..n ade sket masalah tyme bike..xpe, nie 1st tyme join. next tyme nk try individu sprint plak o individu long distance pn bole..hahaha...congrats to abe, amad, is, n kak julie!! nie gmbr2 tyme race..hehe..enjoy..

bike power
otw to teluk batik
sunset kt teluk batik
iiu xteam
kak julieabe power
bdk kecik pn bole
ikwan(cyclist team aku)no 1
adib(2nd runner team aku)
powerman fininsher
iiu xteamwith ajat tuan rumah


Saturday, November 13, 2010

jalan2 pusing kl

salam,
dari lepas exm sampai la hari jumaat aku dok jalan2 kt kl je...haha...aku baru perasan td..hahahaha..hari rabu g naek klcc level 86, pas2 jalan2 kt bb sampai pertama..aku, kakak aku, faris, n izza ..thanks 2 izza sbb bwk kiteorg g level 86..hehe...ari khamis aku g develop gambar kt pudu n jalan2 kt masjid jamek, nie aku g sorg2..huhu..ari ni plak, jalan2 kt pudu n bb..aku, adib n ezmir..hahaha...bkn nk g shopping pn..tp g window shopping..da lame aku x g kl..last aku g tyme lomo outig aritu..huhu..tp kl da bnyk mende baru..klu kt area bb 2 da mcm kt jepun da aku tgk(dari pandangan aku la)..oh n kt kl ade butik uniqlo br bukak n skrg tgh sale..sape2 nk beli baju murah2 try r g..tp aku rase baju2 kt c2 kureng lawa sket..=p..mcm baju kt danau je aku tgk..hahahaha...tp klu nk beli jeans die aku rs ok r..hehe..

doakn kiteorg dpt placing..haha

esk aku nk btolak g manjung utk powerman malaysia ahad nie..doakn kiteorg pegi n pulang dgn slamat n dpt wat blk medal..insyaallah!!hehe...all the best to kak julie, abe, amad, iskandar, n kiteorg iiu xteam!!hehe..

n esk mak blk..yeay!!hahahaha

Wednesday, November 10, 2010

November December....

abes je exm smlm, aktiviti tyme cuti aku bermula hari nie sampai r abes cuti.hahaha

10/11-level 86 KLCC with yah, faris n iza(kwn yah)..lomo outing + try camera baru
14/11-POWERMAN...relay je..aku ikhwan n adib 1 team...Ready! Set! Du!
21/11-penang bridge marathon...1st tyme taking part in full marathon 42KM..gile..haha
2/12-perting @ lata hammer...reunion dak2 sg pusu...
7-11/12-baktisiswa, tanjung dawai.

aktiviti yg belum confirm stakat nie :
12/12-chin woo biathlon..0.8km swim n 7km run
??/??-bekelah..trip arc

cuti kali nie xde trip gunung sbb skrg nie musim hujan. naek gunung x syok. so aku aktifkn diri aku dlm bidang larian n try nk wat kerja amal sket..haha..

Tuesday, November 9, 2010

Sem 1 sudah berlalu


Alhamdulillah smuenye sudah selesai. ptg tadi last paper aku utk sem nie.huhu. sem nie aku rsa mmg mencabar gak r subjek2 yg aku amek. mule rase senang skali lepas mid term haritu tetibe je rase susah. result mid term yg mengecewakan, carry mark yg mcm ngan haram.haha.n ditambah plak ngan final yg susah..memang terbaek!!wow!!hahaha...

n tyme exam nie plak mak aku xde, mmg xde tempat r aku nk mengadu..huhu..slalunye sblm exam aku akan call mak aku n lps exm pn same. walaupun mak aku akan cakap mende same mcm nie"kan da abes bace, wat pe nk takut","wat elok2, bace bismillah sblm jawab","bole jawab x?","xpe, areh bleh jawab nye la, mak tau"..haha..tp aku rase kata2 tu la yg wat aku rs ok sket..haha..

n aku terbaca kt blog radzi..g bace sendiri kt sini...mmg aku rasa macam yg die rase..bkn aku pandai mcm die smpai jd top student..average je..tp bile skali result teruk or fail mmg kite rase mcm org bodoh sgt2 r..mcm g exam xjawab pape..huhu..nie yg aku rase tyme midterm ari2..huhu..n aku berharap sem nie smue lulus..org laen target nk A aku target nk lulus je sudeh..=p..(jgn tiru mcm nie)

pape pn aku jadikan tu sbgai pengajaran n perangsang untuk terus study walaupun xphm..haha..bak kate abg hanis(tutor sleu aku).."jadikan itu sebagai turning point dalam hidup kite"..haha..



aku br dpt assignment dr lecturer aku td n kene submit sblm 23hb..haha..mmg kacau mood cuti btol..huhu..aku kene wat gak utk tambah carry mark..hahaha

Tuesday, November 2, 2010

yuna-gadis semasa




cube tgk kt blkg die...
ade lomowall..haha
nie hasil keje bdk2 lomokids
congrats to lomokids!!
dieorg wat nie utk astro hitz ch705

Nama rancangan: HITZ SESSIONS
1st episode featuring YUNA goes on air this
THURSDAY 4/11/2010 @ 3:30pm on Astro Hitz Ch 705.

next episode xtau sape..jgn lupe tgk..hehe

n lagu nie best~layan..hahahaha

Friday, October 22, 2010

gunung ledang : selamat hari raya

salam...

da bnyk2 gunung aku naek skrg br nk naek gunung ledang..haha..alhamdulillah sampai jugak kt gunung ledang. xde r tinggi sgt, 1276m je n kiteorg mcm naseb baek dpt naek gunung sbb start 8/10/2010 gunung ledang da tutup atas arahan kerajaan negeri sampai xtau lg bile. nnti dieorg bgtau. kiteorg g 9/10/2010..haha..naseb baek giler kn..hahaha..so, sape yg xjoin ari2 kire rugi gak r...=p

gunung nie memang feymes dgn lagenda puteri gunung ledang n mende2 mistik yg ade kt gunung 2. tp alhamdulillah tyme kiteorg g nie xde pape yg berlaku o terjumpe puteri gunung ledang.huhu. org tempat 2 kate, puteri 2 memang ade sbb ade je org yg treking pnh jumpe(klu die tipu aku, aku kire mcm tipu korg r), ade yg jumpe nenek kebayan r n mcm2 lagi.

trip kali nie agak ramai gak yg join. smue skali 26 org n ramai bdk2 baru yg join. mmg sesuai r klu yg 1st tyme naek gunung nie sbb trek die mmg senang je santai n relax, boleh layan view lagi.

satu yg xbest pasal gunung nie sbb die bawah taman negara, so klu nk masuk nie bnyk mende kene byr n treker mahal n sebelum start treking kene declare barang ape yg kite bwk, n bile da turun kene make sure smue barang2 2 kene ade, klu x duit deposit sampah die amek.huhu.

tmyme kiteorg g gunung nie, ade 3 treker yg bwk kiteorg, tp treker nie laen mcm sket, setiap checkpoint die stop dekat 10 ke 20 mint, isap rokok 2 3 batang, pas2 die siap cakap kt kiteorg "sebelum kul 1 klu x sampai puncak, kene turun". giler ape, kiteorg byr mahal2 dtg jauh2 xleh naek puncak plak, mmg panas r, tp bkn kiteorg yg lambat, dieorg yg stop lame.huhu. aku tnye kt membe aku yg g beberapa bulan lepas. die kate treker yg bwk die pn same jgk.huhu. last2 kiteorg potng treker shot smpai puncak tros.haha. dieorg xtau yg dak2 ARCIIUM nie smue fit2 n stamina tiptop.haha. n kiteorg berjya sampai puncak kul 1..hehe..treking dr bwh ke puncak dlm 3-4 jam je..tp jgn stop lame2 r..hehe

kali nie, trip kiteorg ade tema iaitu HARI RAYA..haha..so kiteorg pakai baju raya kt puncak, mkn kueh raya, nasi impit n kuah kacang..haha..n siap wat video raya lagi...haha..layan gambr kt bwh nie..

overall, trip kali nie mmg meriah n smue participant smue bg kejasama yg baek..semoga berjumpa di trip seterusnya.=)

video


picture by amy, pian, kacap..video by pian..