Wednesday, December 1, 2010

my lomo camera

Dulu aku suke tgk2 deviantart, tgk gmbr cantek2 n mantop2 kt sane. kebanyakan gambar kt situ smuenye gune dslr. suatu hari aku dok tgk2 gambar kt situ n aku terperasan ade 1 gambar yg unik iaitu gambar dari fisheye camera. aku pelik r, nape bulat2 nie?nape kaler die mcm menarik je?tyme 2 aku wat bodo je r sbb xtau...pas2 ade kuar paper pasal lomo nie n ade gmbr2 kt dlm 2..gmbr bulat2 2 ade jgk.haha..tyme 2 r aku tau lomo nie ape n lomokids nie ape..aku bkk website lomokids n bace smue post yg kt dlm buletin 2..gile semangat r..haha..n sejak dari ari2 aku minat lomo..hehe..

nie antara koleksi camera aku stakat nie..hehe..

1.yshica fx-3 super 200
makcik aku bagi camera nie..hehe

2.smena 8m
nie lomo camera 1st aku..1st roll aku gune ngan camera nie 6 keping je jadi..haha..nie beli ngan kwn kt lomokids..die dok rusia..kirim kt die

3. LCA
nie camera yg paling aku suke n aku sayang..haha..nie beli kt rusia..aku kirim ngan membe kazen aku..hehe

4. fisheye 2 white edition
camera nie aku sbnrnye au tlg promote kt membe aku mule2..korg bleh tgk kt post kt bwh2 nie..mule2 die jual mahal..aku malas r nk layan..skali die letak harge murah plak..aku pn angkat r..=p

5. superheadz ultra wide slim (UWS) kumo san
nie kakak aku yg beli..tp kire mcm aku nye gak r..sbb kiteorg mmg share brg..hehe..

6. diana mini
nie br dpt minggu lepas..hehe..skrg tgh test..hehe

7. holga 135bc
camera nie pn br dpt minggu lepas..beli skali ngan diana mini. aku beli nie gune piggy point yg aku kumpul kt lomography.com..kirenye mcm buy 1 free 1..hehe..beli diana mini dpt free holga..hehe


stakat nie, nie je yg aku ade. insyaallah klu ade duet lagi, koleksi nie akan bertambah..hehe..=p
org kate aku membazir beli camera nie..mmg betul pn..aku bkn gune smue slalu pn..tp klu korg start maen lomo nie..korg tau sendiri mcm mane rase die..haha..laen camera laen effect, laen film laen effect..so mesti rase nk try smue..haha..oh, n aku beli smue camera nie tyme ade promotion n harge die murah drpd tmpt laen..bkn maen beli je ea..hehehe..LOMO ON!!


*skrg nie aku kurang berminat sket ngan dslr...huhu

5 comments:

azam baizen said...

oh klu bnda yg kiter passionate sgt tak membazir arep..seperti aku dgn Harry Potter of kos. haha

ahleng ariKen said...

cool..banyak koleksi kau..salut

ArifSukarno said...

azam : btul2..haha
ahleng : tq2..bile nk tmbh koleksi..hehe

Faaizz d. Zul said...

pergh, sampai 7. tadi zamzam lepak dgn aku, die kata ko ajk main lomography. ^^

*tolong aku promote Mahallah Uthman Photo Comp kat kwn2 ko ea.

http://lensesuthman.blogspot.com/

ArifSukarno said...

haha..nnti aku promote kn..